Χειμάρας Θανάσης
xeimaras.jpg

Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας γεννήθηκε στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας και κατάγεται από αγροτική οικογένεια.

Είναι αυτοδημιούργητος και επέτυχε την πολιτική και κοινωνική καταξίωσή του, βήμα βήμα με την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την ανθρωπιά και την εργατικότητά του.

Εργάστηκε στη ΔΕΗ και εξάντλησε την βαθμολογική ιεραρχία. Από το 1974 μέχρι το 1990 –ως εργαζόμενος στη ΔΕΗ- διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ).

Από το 1990 μέχρι και το 1992 υπηρέτησε ως Νομάρχης Σάμου, έχοντας στο ενεργητικό του ένα πολύ σημαντικό και αναγνωρισμένο από τους κατοίκους έργο. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (1993, 1996 και 2000). Ως Βουλευτής διετέλεσε Τομεάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών και Γραμματέας συνδικαλισμού της Ν.Δ. με αξιόλογα αποτελέσματα. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2002, εξελέγη Νομάρχης Φθιώτιδας, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 52%, και πέτυχε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, πρωτοφανές για τα χρονικά της Φθιώτιδας. Ένα έργο, πολύπλευρο και ουσιαστικό. Επίσης στις Νομαρχιακές εκλογές Οκτωβρίου 2006 εξελέγη και πάλι Νομάρχης της Φθιώτιδας με ποσοστό 53%.

Συνεχίζει το δημιουργικό του έργο συνεισφέροντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων του Νομού και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι παντρεμένος με την κ. Αικατερίνη Καλαπέτσα και έχει δυο γιούς, το Γιώργο και το Θεμιστοκλή.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

Πηγές

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65013&Itemid=702

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License