Χατζηπαύλου Γιώργος

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου γεννήθηκε στη Λιβαδειά (3 Αυγούστου 1977). Είναι ηθοποιός και stand-up comedian. Έγινε γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές Σκερτσάκια, Σφηνάκια, Λες και το ξερες και Κάτι Ψήνεται.

xatzi3.jpg

Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα διαφήμισης και marketing. Εργάστηκε για 10 χρόνια ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες (JWT, GEO Y&R, RED CELL) ενώ αναζητώντας μια καλλιτεχνική ενασχόληση, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική και έγραψε χιουμοριστικά κείμενα τα οποία παρουσίαζε αυστηρά σε κλειστό κύκλο.

Το 2001 ξεκίνησε την ενασχόληση με το stand up comedy (όρθια κωμωδία). Αφορμή ήταν η παράσταση Νύχτες Κωμωδίας που είδε στο Κέντρο Λόγου και τέχνης, η οποία του κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθεί επαγγελματικά με το stand up comedy και να παρουσιάσει τη δουλειά του δημόσια. Σύντομα πέρασε από οντισιόν στις Νύχτες Κωμωδίας και εντάσσεται γρήγορα στο δυναμικό του μοναδικού έως τότε comedy club στην Αθήνα.

Το 2003 αποφάσισε μαζί με το Σίλα Σεραφείμ να συστήσουν ένα δικό τους κωμικό σχήμα κι έτσι προκύπτει μία συνεργασία 3 ετών με το House of Art. Οι παραστάσεις του διδύμου στο House of Art σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία και το 2006 δέχθηκαν πρόταση από τον ΑΝΤ1 να συμμετείχαν στη δημιουργία ενός σκετς σόου, με τίτλο "Σκερτσάκια", στα οποία εκτός από συμμετοχή ως ηθοποιός, έχει και την επιμέλεια των κειμένων μαζί με τον Σίλα. Την επόμενη χρονιά (2008) τα "Σκερτσάκια" μετατράπηκαν σε "Σφηνάκια" και φιλοξενήθηκαν από την τηλεόραση του Alpha. Παράλληλα, το δίδυμο συνέχισε τις παραστάσεις σε θέατρα εντός και εκτός Αθήνας.

Το 2007 μετέφερε μαζί με τον Σίλα την παράσταση "Stand Up Comedy" στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας Γιώργος Κιμούλης. Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου το είδος αυτό παρουσιάστηκε μόνιμα από μία θεατρική σκηνή.

Παράλληλα με το θέατρο, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ωστόσο θεωρεί ως βασική του καλλιτεχνική ενασχόληση το stand up comedy.

Πηγή

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License