Τροφώνιο Ωδείο
142.JPG

Αναγνωρισμένο από το κράτος μουσικό εκπαιδευτήριο στη πόλη της Λιβαδειάς και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Ιδρύθηκε το 1988 ως "Μουσική Σχολή Λιβαδειάς" και το 1992 αναβαθμίστηκε σε Τροφώνιο Ωδείο. Στεγάζεται από το 1996 σε ιδιόκτητο κτίριο στο κέντρο της πόλης (Μπουφίδου 39).
Εκπαιδεύει κάθε χρόνο έναν σημαντικό αριθμό μαθητών από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς με σκοπό την παροχή μιας ολοκληρωμένης, μουσικής παιδείας.

Το Τροφώνιο Ωδείο αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα από σπουδαστές, αποφοίτους, καθηγητές και συνεργάτες από την περιοχή της Βοιωτίας αλλά και διάφορες περιοχές της χώρας που με τη συμμετοχή τους συνθέτουν ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο μουσικής παιδείας και πολιτισμού με ποιότητα, συνέπεια, κύρος και συνέχεια. Την καλλιτεχνική και διοικητική διεύθυνση του Ωδείου έχει η Παναγιώτα Καρακούση καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.

Αναπτύσσει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα διοργανώνοντας συνεχώς από την ίδρυσή του εκδηλώσεις, σεμινάρια αποτελώντας ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού αλλά και έχει σημαντικές συνεργασίες με τοπικούς και όχι μόνο φορείς. χει έντονη διαδικτυακή παρουσία μέσω ιστολογίων και κοινωνικών δικτύων τα οποία τροφοδοτούνται συνεχώς με πληροφορίες για τη μουσική αποσκοπώντας να αποτελέσουν μελοντικά ένα ελεύθερο εκπαιδευτικό υλικό προσβάσιμο από όλους, ενώ διοργανώνει από το 2007 εκδρομές στο εξωτερικό για τους μαθητές του.

136.JPG

Στο Τροφώνιο Ωδείο λειτουργούν τμήματα

  • κλασικής και σύγχρονης οργανικής μουσικής (πιάνο, κιθάρα, έγχορδα και πνευστά),
  • φωνητικής μουσικής (όπερα, σύγχρονο τραγούδι),
  • μουσικής θεωρίας (από υποχρεωτικά θεωρητικά μέχρι σύνθεση)
  • παραδοσιακή, βυζαντινή, λαϊκή και σύγχρονη μουσικής

Αναλυτικά οι Σχολές: Σχολή πιάνου,Σχολή εγχόρδων,Σχολή πνευστών,Σχολή κρουστών, Ακκορντεόν, Σχολή μονωδίας, Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών, Υποχρεωτικά ΜαθήματαΣχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Μοντέρνας Μουσικής, Λαϊκής Μουσικής,Παραδοσιακής Μουσικής Μουσική Προπαιδεία, Θεατρικό Εργαστήρι.

ΠΑΙΔΙΚΗ- ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Τροφώνιου Ωδείου ιδρύθηκε το 1988 από την Παναγιώτα Καρακούση με στόχο την Xορωδιακή εκπαίδευση των σπουδαστών του Ωδείου.

133.JPG

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Τροφώνιου Ωδείου στη Λιβαδειά υλοποιώντας αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες καθώς και σε συνθέτες της λόγιας ευρωπαϊκής παράδοσης.
Τον Νοέμβριο του 2013 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 1η χορωδιακή της συνάντηση με την συμμετοχή της ίδιας και των:
1. Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης
2. Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ
3. Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. δήμου Ναυπλιέων
στην αίθουσα "Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση - Εστία Μητέρας" στη Λιβαδειά.
Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχε στην 2η χορωδιακή συνάντηση του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής και τον Μάρτιο του 2015 συμμετείχε στο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών του Δήμου Ναυπλιέων.

Την χορωδία έχουν διευθύνει από την ίδρυση της οι μαέστροι: Τάσος Αντωνιάδης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γιάννης Νικολόπουλος. Από το έτος 2008 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει ο συνθέτης και θεωρητικός Νίκος Καριώτης.

Η χορωδία είναι τρίφωνη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα χορωδιακών έργων και διασκευών.

Επικοινωνία

Τροφώνιο Ωδείο
Μπουφίδου 39 | Λιβαδειά 32100
Τηλ. 2261087570
Email: rg.tenhtrof.hta|oiedo-oinofort#rg.tenhtrof.hta|oiedo-oinofort
Blog: http://trofonio-odeio.blogspot.gr/
Facebook Page: https://www.facebook.com/trofonio

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License