Στάμου Φιλιώ

Η Φιλιώ Στάμου είναι μουσικός και θεατρολόγος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λιβαδειά. Είναι κόρη του Γιώργου Στάμου και της Κατερίνας Κεράστα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

stamou_fillio.jpg

Είναι Διπλωματούχος Πιάνου (Άριστα και Α΄Βραβείο) και Πτυχιούχος Ακορντεόν (Άριστα Παμψηφεί) και Ανωτέρων Θεωρητικών Μουσικής [Αρμονία (Άριστα), Αντίστιξη (Άριστα), Φούγκα (Άριστα Παμψηφεί)], και Διπλωματούχος Σύνθεσης (Άριστα Παμψηφεί), μελετώντας υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών μουσικής (Στάθη Ουλκέρογλου, Λιάνα Καραβασίλη, Μάρτζυ Σαμαράκη και Φωτεινή Τριανταφύλλου).

Συνέχισε την πιανιστική της μελέτη με τον Φρίξο Μόρτζο και Γιώργο Χατζηνίκο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Andras Kemenes, Lilia Boyadjieva και David Lively.

Στα 12 της χρόνια συμμετείχε στην εκπομπή της ΕΡΤ "Ο κόσμος της μουσικής". Ήταν φιναλίστ στο Γ' και Δ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών Άνδρου το 2005 (όπου ερμήνευσε για πρώτη φορά πανελλαδικά το έργο του Κώστα Ευαγγελάτου "Κυκλάδες") και 2007 αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Συμμετείχε στον 21° Διαγωνισμό της ΧΟΝ όπου βραβεύτηκε με Α’ Έπαινο.

Παράλληλα, έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου Αττικής, του Ωδείου Αγίου Στεφάνου, του Ωδείου Ignace Tigerman, καθώς και του Τροφώνιου Ωδείου και του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς.
Έχει συνεργαστεί με τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις της, όπως για την ημέρα ποίησης (Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι & Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά), Συνάντηση της Ομάδας Ανάγνωσης με την Ιωάννα Καρυστιάνη, Μουσική εκδήλωση "ΝΟΣΤΟΣ”, αλλά και ως εμψυχώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης.

Το 2001-2011 δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και το 2013-2015 στο Τροφώνιο Ωδείο. Την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, 2015-2016, εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου, Ακορντεόν και Ανωτέρων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και στο Ωδείο Ζωγράφου “Γεώργιος Πολιτόπουλος”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: moc.liamg|uomatsoillif#moc.liamg|uomatsoillif

Σχετικές συνδέσεις

FillioStamou's YouTube Channel
Προφίλ στο Facebook

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License