Ποιητική και μουσική βραδιά αφιερωμένη στον εκπαιδευτικό και λογοτέχνη Παναγιώτη Δ. Στάμο (1/9/12)

Εκδήλωση προς τιμήν του εκπαιδευτικού λογοτέχνη Παναγιώτη Στάμο διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς στο στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς στον Ελικώνα (Ζερίκι) στις 1 Σεπτέμβρη 2012, παρουσία του ίδιου του ποιητή. Συγγενείς, συγχωριανοί, μαθητές και φίλοι του Παναγιώτη από τη Λιβαδειά, την Αθήνα αλλά και από άλλους τόπους που αγάπησε και περπάτησε ήρθαν να τον τιμήσουν.

Ο πανεπιστημιακός Χρήστος Αναγνώστου μας εισήγαγε στον κόσμο του λογοτέχνη με μια όμορφη αναφορά σε (κυρίως) αυτοβιογραφικά στοιχεία:

H εκπαιδευτικός Σοφία Κορογιάννου παίρνοντας τη σκυτάλη, προσέγγισε το λογοτεχνικό έργο του Π. Στάμου, με εμβόλιμες απαγγελίες ποιημάτων από τις συλλογές του ποιητή από την εκπαιδευτικό Πέγκι Κωτσαδάμ και τις μαθήτριες Ασημίνα Στάμου και Γεωργία Στάμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικές εκτελέσεις παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών, από τους ντόπιους μουσικούς Νίκο Κορογιάννο στο τραγούδι και λαούτο, τη Φιλιώ Στάμου στο ακορντεόν και τον Παναγιώτη Ντουρντουρέκα στην κιθάρα.
Ακούστηκαν τα τραγούδια: Κορίτσια μπάτε στο χορό - Ο Δήμος (παραδοσιακό) - Αμπέλι μου πλατύφυλλο - Σαν πας Μαλάμω μ' για νερό - Αρβανίτικο.

Photo Gallery από την εκδήλωση (http://goo.gl/GX6Eh)

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License