Σκένδρος Πέτρος
skendros_petros.jpg

Ο τενόρος ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΕΝΔΡΟΣ γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και κατοικεί.

Η ενασχόληση με τη μουσική ξεκινά στην εφηβεία του παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας. Σε νεαρή ηλικία αρχίζει μαθήματα φωνητικής με την Έφη Βασιλειάδου. Αποφοίτησε από το Ωδείο Τέχνης & Τεχνολογίας με δίπλωμα Μονωδίας έχοντας καθηγήτρια τη Mezzo Soprano Α. Ζαχαριάδου και την Μ. Ιασωνίδου. Έχει κάνει Master με την Σοπράνο Μαρούσα Ξυνή και τον Βαρύτονο Ανδρέα Κουλουμπή.

Συμμετείχε στον διανωνισμό "Δημήτρης Μητρόπουλος" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το έργο Ευμενίδες του V. Tolle. Ως σολίστ έχει πάρει μέρος στο πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ στη Ναύπακτο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev. Ενώ έχε δώσει ρεσιτάλ στο "Xenia"
της Λιβαδειάς, στο αρχαίο «στάδιο Δελφών» και στο «μουσείο Μπότσαρη» στη Ναύπακτο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο ερμηνεύει τον Ολυμπιακό Ύμνο Αφής της Φλόνας ως σολίστ. Κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο του C. Donizetti, "L' ELISIR D' AMORE", (NEMORΙΝΟ) υπό την διεύθυνση του Δ. Κατσίμπα το Νοέμβριο του 2004. Τον Απρίλιο του 2005 εμφανίζεται στο "Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων" στο έργο του W.A Mozart "BASTIEN UND BASTIENN" (BASTIEN) με τη φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννίνων και το μαέστρο Φ. Παπαδόπουλο, ενώ εμφανίστηκε αργότερα στο θέατρο Ακροπόλ με την παράσταση της Ε.Λ.Σ. "OFFENBACH" ORHFEE AUX ENFERS" σε μουσική διεύθυνση Γ. Αραβίδη.

Το Μάη του 2007 εμφανίζεται στο Ηρώδειο στην πρεμιέρα της όπερας "HANSEL UND CRETEL" του E.Humperdinck μια παραγωγή της Ε.Λ.Σ. με μαέστρο τον Δ. Κατσίμπα. Η ίδια παράσταση ανεβαίνει με επιτυχία στο θέατρο "Ακροπόλ" το Νοέμβριο του 2006. Το Μάιο και τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίστηκε στην όπερα Θεσσαλονίκης στο έρνο "DIE KLUCE" (ESELMANN) του CARL ORFF υπό την διεύθυνση της Ελισάβετ Ξανθοπούλου. Πρόσφατα του έγινε πρόταση για να συμμετάσχει στην Όπερα "ΒΟΕΗΜ" του Puccini (στο ρόλο του RODOLFO) στη Λατινική Αμερική (Κούβα) με μαέστρο τον Χούλιο Ορτίγκας, από τους Έλληνες ομονενείς.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License