Ρόδη Μάρω
RodiM.jpg

Η Μάρω Ρόδη είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός (MSc στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων, E.A.Π., Αθήνα), Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και Παιδαγωγός (ΕΠΠΑΙΚ - ΑΣΠΑΙΤΕ).

Έως τα μαθητικά της χρόνια ανατράφηκε στον Ορχομενό, ως κόρη του Αριστοτέλη και της Ελένης, ενώ αμέσως μετά σπούδασε αρχιτεκτονική (5 έτη) στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (BSc in Architectural Engineering, MArch).

Η πρώτη επαφή ως συνεργάτης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε το 2012, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Future Library «Διαδρομές με πυξίδα την βιβλιοθήκη» ως εμψυχώτρια, σε δράσεις όπως "Το Κουτί…με τις Ιστορίες", αλλά και δράσεις "Αποκριάτικες Μάσκες εμπνευσμένες από Λογοτεχνικούς Ήρωες", "Γνωριμία με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό" κ.α.

Αμέσως μετά, το 2013, υλοποίησε ως εξωτερική συνεργάτης πλέον της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Στις βιβλιοθήκες, ο κόσμος είναι πολύχρωμος», τις δράσεις " Πολύ Χρώμα, Λίγο Κόστος" και "Τοιχογραφία/Καλλιγραφία" σε συνολικά όλες τις βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το 2013 επίσης συμμετείχε στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας 6-7/12/2013 που πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με την δράση SKETCH IT UP: ΣΧΗΜΑΤΑ με όραμα, ψυχική ανάταση και χρήσεις = Αρχιτεκτονική.

Στην συνέχεια, στις 5/02/2014 πραγματοποίησε στο MediaLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς την ομιλία – παρουσίαση με τίτλο «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Η Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη».

Στις 17 και 24/05/2014 πραγματοποίησε στο MediaLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου για εφήβους (12 -18 ετών) με θέμα το έργο ελλήνων και ξένων συνθετών από την βάση δεδομένων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη».
Ενώ στις 21/06/2014, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της FutureLibrary «Ότι και αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο» πραγματοποίησε την δράση «ΗΜΕΡΑ και ΝΥΧΤΑ, μελετάω την πολιτιστική μου κληρονομιά - Ελεύθερο Σχέδιο σε λευκό και μαύρο χαρτί με θέμα το μεσαιωνικό κάστρο της Λιβαδειάς».

Τέλος, στις 15/5/2015 και 18/5/2015 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Συλλέγω εμπειρίες" - Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με τη δράση «Ο μικρός ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ» όπου έφερε σε επαφή τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, με το έργο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης Κα. Αρχοντούλα Πλατανιά.

Χαρακτηριστικά, η Μάρω ενθάρρυνε τους μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους κτίριο με ανακυκλώσιμα υλικά σε χαρτί (20) και χαρτόνι (3D), εμπνεόμενη από τα βιβλία «Ουρανοξύστες» του Germano Zullo, «Ο μικρός Φράνκ αρχιτέκτονας» του Frank Viva, «Ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη» του Χρήστου Μπουλώτη κ.ά., καθώς και τις λέξεις κλειδιά: Συλλογή - Φως - Υλικά - Θέα - Κλίμακα - Μαγεία – Πέρασμα.

Επικοινωνία

http://www.mrodi.blogspot.gr/
Email: moc.liamg|krow.idorm#moc.liamg|krow.idorm

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License