Πλούταρχος Γιάννης
ploutarxos.jpg

Ο Γιάννης ΠλούταρχοςΓιάννης Κακοσσαίος, όπως είναι το αληθινό του όνομα), γεννήθηκε από αγροτική οικογένεια γιά σπουστις 18 Δεκεμβρίου 1970 σε ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό, στα Μαυρόγεια. Έμεινε εκεί ως τα 16 του χρόνια, οπότε πήγε στην Αθήνα για σπουδές κομμωτικής, ώσπου τον κερδίζει το τραγούδι.

Το καλλιτεχνικό του Πλούταρχος, λόγω τόπου γέννησης, του το δίνει ο παραγωγός του Γ. Μακράκης. Σε νεαρή ηλικία παντρεύεται, και στα 29 του έχει και δύο παιδιά.

Αρχικά δουλεύει σε μικρά μαγαζιά και αργότερα σαν δεύτερο όνομα εμφανίζεται δίπλα στη Ρ. Σακελαρίου, τον Γ. Πουλόπουλο, τον Σ. Ρόκκο, τον Γ. Μαζωνάκη.

Οι πρώτες του επιρροές προέρχονται από τη δημοτική και τη βυζαντινή παράδοση ενώ άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από την εφηβεία.

Από την πρώτη γνωριμία κέρδισε το κοινό με την δύναμη της ερμηνείας του δίνοντας το παρόν στα μεγάλα μαγαζιά της νυχτερινής διασκέδασης δίπλα σε γνωστά ονόματα του λαϊκού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το φθινόπωρο του 1998 έκανε την είσοδό του στη δισκογραφία με το άλμπουμ "Μόνο Εσύ" από το οποίο ξεχώρισε και συνεχίζει να παίζεται ακόμα η επιτυχία "Ένας Θεός".

Δεκαπέντε νέα τραγούδια αποτελούν το μουσικό υλικό της δεύτερης δισκογραφικής του δουλειάς "Υπήρχαν Όρκοι","Φυσάει Πολύ","Χάρτινη Καρδιά","Το Καλύτερο Παιδί"αλλά και "Ένα Μαντήλι"είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσετε,καθώς αυτός ο δίσκος κρύβει μεγάλες επιτυχίες.

Ο Κωνσταντίνος Παντζης, ο Βασίλης Κελαιδής, ο Γιώργος Καφετζόπουλος, ο Σπύρος Γεωργίου, ο Δημήτρης Κορδατζής και ο Γιάννης Κουρκουμέλης υπογράφουν τη μουσική ενώ η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας,ο Νίκος Βαξαβανέλης,ο Ηλίας Φιλίππου και η Ναταλί συμπληρώνουν αρμονικά τις νότες με τις λέξεις.

Το 2001 κυκλοφορεί η νέα δουλειά του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο "Μικρές Φωτογραφίες". Τρία από τα τραγούδια του album έχει γράψει ο ίδιος.

"Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής" κυκλοφόρησε το 2002 ενώ το 2003 κυκλοφορεί το νέο του cd με τον τίτλο "Πάει Λίγος Καιρός".

Μετά από απουσία 2 ετών ο Γιάννης Πλούταρχος επιστρέφει στη δισκογραφία τον Ιούνιο του 2005 με το νέο του album "Ολα Σε Σένα Τα Βρήκα"

To Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφορεί το νέο του album με τίτλο "Κρυμμένα Μυστικά". Στο άλμπουμ, που κυκλοφορεί σε απλή jewel και σε special έκδοση με bonus DVD, περιλαμβάνονται 16 τραγούδια.

Toν Ιούλιο του 2007, κυκλοφορεί ένα best of του Γιάννη Πλούταρχου με τον τίτλο "Στιγμές", το οποίο περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε δύο cd, ένα DVD και έξι ολοκαίνουργια τραγούδια.

Εξωτερικές συνδέσεις

PLOUTARXOSFANCLUB.GR

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License