Παπαλαμπρόπουλος Θανάσης (Sou Lee)

Ο Θανάσης Παπαλαμπρόπουλος ή αλλιώς Sou Lee γεννήθηκε στην Αλίαρτο το 1962.

sou-lee-bw.jpg

Από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει και να κάνει διάφορες μικροκατασκευές, ίσως γιατί δεν ήταν δυνατόν να τρέξει ή να παίξει ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας παράλληλα με την ζωγραφική ασχολήθηκε και με τα μαθηματικά, πράγμα το οποίο τον ώθησε στην περαιτέρω αναζήτηση του απόλυτου σχετικά με την τέχνη.

Όντας φοιτητής στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε το δρόμο της ζωγραφικής και της αναζήτησης - βοηθούμενος πιθανώς - από σπουδές σε ιδιωτικό εργαστήριο τέχνης και παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα ιστορίας της τέχνης, σαν ακροατής στα σεμινάρια και τα τακτικά τμήματα του Πανεπιστημίου.

Δεν γνωρίζει αν αυτό τον έκανε αυτό που είναι ή κάτι υπήρχε από πριν σαν σπίθα και άναψε τη φωτιά.

Πρώτη ατομική του έκθεση έγινε στο "Ελληνικό Κέντρο Τέχνης Και Πολιτισμού" το 1980 και η πρώτη ομαδική, στην αίθουσα "ΑΝΤΗΝΩΡ" ως μέλος του συλλόγου "Έλληνες Επιστήμονες Καλλιτέχνες" το 1981.

Από τότε έκανε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα-Κω-Αλίαρτο-Άσπρα Σπίτια-Λιβαδειά, καθώς και σε διάφορες άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων. Φορητά έργα του υπάρχουν σε πάρα πολλές Γκαλερί - Ιδιωτικές Συλλογές - Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ. Τοιχογραφίες του θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Στερεά Ελλάδα. 'Έχει δημιουργήσει τα εξώφυλλα πολλών βιβλίων και συνεργαστεί ως γελοιογράφος με διάφορα περιοδικά.

Τα θέματά του είναι κυρίως σουρεαλιστικά και συμβολιστικά, πράγμα βέβαια που δεν τον δεσμεύει στο να δημιουργήσει τοπιογραφίες, πορτραίτα και άλλα πιο κλασικά έργα.

Τώρα ζει και εργάζεται στους κήπους Αλιάρτου (Εργαστήριο), συνεχίζοντας τη καλλιτεχνική του πορεία και αναζητώντας νέους δρόμους προς το …ΑΠΟΛΥΤΟ… μέσω διαφόρων τεχνικών και θεματολογιών.

Επιμένει ότι είναι Δημότης του Κράτους "Αλιάρτου" και προσπαθεί με κάθε τρόπο, παρά πολλές φορές αθόρυβα, να συμβάλει στην αναβάθμιση του τόπου του, παρότι υπάρχει μιας μορφής απογοήτευση, κυρίως από τους… ιθύνοντες… που μάλλον είναι ολίγον (κατά τα λεγόμενά του) ανεπαρκείς, αν και κατά την άποψή τους προσπαθούν.

Δηλώνει αθεράπευτα Αλιαρτεύς, παρότι ο τόπος του και κυρίως μερίδα ανθρώπων, τον έχει πληγώσει.

Πηγές

ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License