Παπαγγελής Νίκος
papaggelis-nikos.jpg

Υποψήφιος δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Λεβαδέων στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 με το συνδυασμό "ΝΕΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".

O Νίκος Παπαγγελής, δήμαρχος Χαιρώνειας, γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1964 στη Χαιρώνεια του νομού Βοιωτίας. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Πόπη Γούπιου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου(15 ετών), του Μάριου(13 ετών) και της Αναστασίας( 6 ετών).

Το 1985 αποφοίτησε με «άριστα» από το Μαθηματικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάσθηκε σε γνωστά φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης μέχρι το 1998 και εν συνεχεία διορίσθηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Διατελεί Δήμαρχος Χαιρώνειας για τρεις συναπτές τετραετίες. Το 1998 εξελέγη για πρώτη φορά με ποσοστό 53% στον β΄ γύρο. Το 2002 επανεξελέγη με ποσοστό 58% στον α΄ γύρο και το 2006 εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά δήμαρχος με ποσοστό 68% από τον α΄ γύρο.

Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε γραμματέας της ΤΕΔΚ Βοιωτίας, ενώ από το 2007 εως και σήμερα διατελεί πρόεδρος της.

Από το 2003 εως το 2007 ήταν εκπρόσωπος της ΚΕΚΔΕ στο Τοπικό Συμβούλιο Αρχαιολογικών Μνημείων Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Ν. Βοιωτίας στα όργανα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της οικονομικής Υπερπεριφέρειας Στερεάς-Θεσσαλίας-Ηπείρου.

Από το 2007 αποτελεί μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας της ΚΕΔΚΕ.

Την περίοδο 2003-2006 διέτελεσε πρόεδρος της « Αναπτυξιακής Βοιωτίας» της ΤΕΔΚ Ν.Βοιωτίας.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της «ΕΛΙΚΩΝΑΣ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Α.Ε.» και γραμματέας του Οργανισμού Αγροτικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

Ως δήμαρχος Χαιρώνειας, ενός πεδινού Δήμου με 8 δημοτικά διαμερίσματα, έδωσε έμφαση στους τομείς αγροτικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης της ιστορικής κληρονομιάς καθώς και στην ορθολογική διοίκηση και διαχείριση.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ολοκληρώθηκαν αναδασμοί και παράλληλα έργα στο μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων καθώς και αρδευτικά δίκτυα με κλειστούς αγωγούς και αυτοματοποίηση.

Πιλοτικά εφαρμόζεται πρόγραμμα LIFE για την εξοικονόμηση νερού, ενέργειας, λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών καθώς και για την συλλογή και ανακύκλωση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την προώθηση εναλλακτικών καλλιεργειών σε πειραματικό στάδιο.

Όλοι οι άτυποι χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων έχουν αποκατασταθεί και τα προγράμματα ανακύκλωσης υλοποιούνται με επιτυχία. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην καθαριότητα και την περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων των οικισμών, στο αστικό και περιαστικό πράσινο.

Πολύ σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς : αναστηλώσεις και συντηρήσεις αρχαιολογικών μνημείων, επαναλειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου, δημιουργία χώρων υποδοχής και αναψυχής επισκεπτών,που έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση επισκεπτών και την διαφοροποίηση της τοπικής οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με τη δημιουργία του «Πλουτάρχειου Ιστορικού και Αρχαιολογικού Πάρκου Χαιρώνειας». Ξεχωριστό τμήμα του Πάρκου αποτελεί η αίθουσα εικονικής πραγματικότητας, όπου σε συνεργασία με το Ιδρύμα Μείζονος Ελληνισμού, γίνεται εικονική αναπαράσταση της μάχης της Χαιρώνειας.

Για την οικονομική διαχείριση και διαφάνεια, ο Δήμος παρά το μικρό του μέγεθος, λειτουργεί ταμειακή υπηρεσία, εφαρμόζει διπλογραφικό σύστημα και έχει υπαχθεί εθελοντικά στον προληπτικό έλεγχο.

Το σπουδαιότερο στοιχείο για την διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, αποτέλεσε η επιτυχής προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα ήταν ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2002 και του 2006, στον συνδυασμό της δημοτικής αρχής συμμετείχαν κάθε φορά οι επικεφαλείς και μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης της προηγούμενης θητείας. Όμοια και ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ, έδωσε έμφαση στην υποστήριξη του έργου όλων των αιρετών των Δήμων του νομού Βοιωτίας για την επίλυση των προβλημάτων του νομού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγές

http://nikospapagelis.gr/

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License