Ντζιούνη Γαρυφαλλιά
dziouni-g.jpg

Η Γαρυφαλλιά Ε. Ντζιούνη γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: “Η μουσικοθεραπευτική πράξη μέσα από τα αρχαιοελληνικά κείμενα”, αποκτώντας τον τίτλο του διδάκτορος της Μουσικολογίας. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές: Ανώτερα Θεωρητικά (πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης) και πτυχίο πιάνου.

Διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, δημοσιεύσεις άρθρων και δοκιμίων σχετικά με τις πολλές εκφάνσεις της μουσικής (μουσικοθεραπευτική θεωρία και πράξη, σχέση μουσικής και ιατρικής, η μουσική στην παιδεία, μουσική μυθολογία κ.ά.), καθώς και συγγραφικό έργο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της βιβλίο με τίτλο: “Εν αρχή ην ο αρχαιοελληνικός λόγος – Μουσικοθεραπευτική Θεωρία και Πράξη – από τον Όμηρο έως τους ελληνιστικούς χρόνους”.

Πέραν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και των κειμένων τους σχετικά με τη συμμετοχή της μουσικής σε πολλούς τομείς του ανθρώπινου βίου, κέντρο του ερευνητικού της ενδιαφέροντος αποτελεί η σύγχρονη Μουσικοθεραπεία, η Μουσική Ιατρική και η Μουσική Ψυχολογία. Επικεντρώνεται δε σε εφαρμογές που δύνανται να υπάρξουν στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως σχέδια μουσικών μαθημάτων, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και σε παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License