Μουλκιώτης Γεώργιος
moulkiotis-georgios.jpg

Ο Γεώργιος Μουλκιώτης γεννήθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας το 1958.

Είναι παντρεµένος µε την Βάσω Κρατηµένου και έχουν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Μαριάννα.

Σπούδασε Νοµικά στο Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Είναι κάτοχος ειδικού µεταπτυχιακού διπλώµατος από το Πολιτικό Τµήµα του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Κέντρου Αραβικών και Ισλαµικών Σπουδών.

Εντάχθηκε στη ΠΑΣΠ από το 1975. Από τα φοιτητικά χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συµβούλιο του συλλόγου των φοιτητών της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Μέλος στη Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κάτω Πατησίων από το 1977 και από το 1983 µέλος της Τ.Ο. Θήβας.

Έχει εκλεγεί µέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και της Τριµελούς Γραµµατείας.

Ως ασκούµενος Δικηγόρος, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου των Ασκούµενων Δικηγόρων Αθηνών - Πειραιά.

Εργάσθηκε ως επιστηµονικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελετών Τεκµηρίωσης και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΓΣΕΕ. Έχει γράψει εισηγήσεις σε θέµατα εργατικού και συνδικαλιστικού δικαίου και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά σεµινάρια.

Ασκεί µαχόµενη δικηγορία από το 1984 και έχει εκλεγεί Γενικός Γραµµατέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών.

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νοσοκοµείου της Θήβας.

Έχει ασχοληθεί µε τον κλασσικό αθλητισµό και ως εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΚΑΔΜΟΣ, εκλέχτηκε για δυο θητείες Πρόεδρος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας και Αντιπρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.

Εκλέχτηκε Νοµαρχιακός Σύµβουλος (1992 - 1994), ως εκπρόσωπος των ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας.

Έχει εκλεγεί για δύο θητείες, µέλος του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδος, ως εκπρόσωπος των ΟΤΑ και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης (1995-1998).

Έχει εκλεγεί δηµοτικός Σύµβουλος Θεσπιών (1995-1998), µέλος της Δ.Ε. στην ΤΕΔΚ Βοιωτίας. Παράλληλα διετέλεσε µέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήµων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και ήταν εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ).

Έχει διατελέσει µέλος της Επιτροπής Ελέγχου Νοµιµότητας των πράξεων των ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας.

Με απόφαση του Γεν. Γραµµατέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ορίσθηκε µέλος της επιτροπής του Ν. Βοιωτίας για την προώθηση του προγράµµατος «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», της πρώτης µεγάλης µεταρρύθµισης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Έχει εκλεγεί Νοµαρχιακός Σύµβουλος το 2003 και το 2007.

Πρόεδρος του Νοµαρχιακού Συµβουλίου Βοιωτίας τις περιόδους 2005-2006 και από 2007 έως σήμερα.

Εκπρόσωπος της Ν.Α. Βοιωτίας στην Επιτροπή Ελέγχου Νοµιµότητας των πράξεων των ΝΑ.

Αντιπρόεδρος στην αναπτυξιακή εταιρία της Ν.Α. Βοιωτίας, Εκπρόσωπος της Ν.Α. Βοιωτίας στην ΑΝΔΙΑ ΑΕ (Aναπτυξιακή Διαχειριστική Στ. Ελλάδος) και στην Διαχειριστική Αρχή Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης.

Είναι Νοµικός Σύµβουλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θηβών και πρωτοβάθµιων συνδικαλιστικών σωματείων, γεωργικών συνεταιρισµών, αθλητικών συλλόγων και πολιτιστικών φορέων.

Συµµετέχει σε επιστηµονική εταιρία για το Δίκαιο της Εργασίας. Είναι υποστηρικτής των µη κυβερνητικών οργανώσεων «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και «Greenpeace».

Παρεµβαίνει µε αρθογραφία στον τοπικό και περιφερειακό τύπο και τα blogs, προωθώντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως και για πολιτικά θέµατα, για διάφορα ζητήµατα Τοπικής, Οικονοµικής, Κοινωνικής Ανάπτυξης και Προστασίας του περιβάλλοντος.

Γνωρίζει και οµιλεί Αγγλικά.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

Πηγές

http://www.pergantas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=90:2010-10-14-22-19-46&catid=37&Itemid=78

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License