Κωτσαδάμ Γιάννης Σ. | "Η Βοιωτία από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας"
kotsadam-viotia.jpg

Τίτλος: Η Βοιωτία : Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας
Συγγραφέας: Κωτσαδάμ, Γιάννης Σ.
Εκδότης: Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεβαδείας
Δημοσίευση: Αθήνα : Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεβαδείας, 2006
Φυσική Περιγραφή: 125 σ. : φωτ. ; 24 εκ.
ISBN: 960-87340-1-0
Περιεχόμενα: Τοπογραφία, Μυθολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, Εκπαίδευση, Βιομηχανική Ανάπτυξη, Επιστήμονες, Πολιτικοί, Διανοούμενοι, Καλλιτέχνες κλπ.


Από τον τύπο

Η Βοιωτία είναι τόπος πλούσιος σε παραδόσεις, μύθους, ένδοξα ιστορικά γεγονότα και διαχρονική πολιτισμική δημιουργία. Μια συγκεφαλαιωμένη και συνολική καταγραφή του μακροχρόνιου βίου της, που έλειπε από τη βιβλιογραφία, επιχειρεί και ελπίζει να καλύψει το βιβλίο του φιλόλογου - ιστορικού Γιάννη Κωτσαδάμ, που τιτλοφορείται «Η Βοιωτία από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας». Με στοιχεία μυθολογίας, τοπογραφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας, λαογραφίας και σύγχρονης ζωής, ο συγγραφέας βοηθάει κάθε ενδιαφερόμενο, οποιασδήποτε βαθμίδας σπουδών και γνώσεων, να μελετήσει την πλήρη ιστορική διαδρομή του τόπου. Ακόμα, η πνευματική παράδοση, η χλωρίδα και πανίδα του τόπου, τα παραθαλάσσια και ορεινά θέρετρα, τα αρχαιολογικά μνημεία, η εκπαίδευση, η βιομηχανική ανάπτυξη, αλλά και οι επιστήμονες, οι πολιτικοί, οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες της Βοιωτίας αποτελούν μέρος από τα πλούσια περιεχόμενα του βιβλίου. Πολλές φωτογραφίες, σχέδια και χάρτες, αναδεικνύουν τη μελέτη του Γ. Κωτσαδάμ και συμβάλλουν, ώστε να συμβαδίζουν η μορφή του πονήματος, με το περιεχόμενό του.
Το βιβλίο εξέδωσε ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς και η κεντρική διάθεση γίνεται από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης» (Μαυρομιχάλη 18 Αθήνα. τηλ.: 210 3636514).
(Πηγή εφ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 7/1/2007, Επιμέλεια: Ελένη ΑΡΓΥΡΙΟΥ).

Πηγές

Βιβλιοκατάλογος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License