Κατσιμπάρδης Γιώργος
katsimpardis.jpg

Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1939 στη Δόμβραινα Βοιωτίας, σπούδασε Νομικά και είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Το 1973 εντάχθηκε στο Π.Α.Κ. και από το 1974 είναι μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλέχτηκε οχτώ συνεχείς φορές βουλευτής Βοιωτίας (1977-2000). Προηγουμένως (1987-1988) είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός Εσωτερικών. Στις εκλογές του 2000 ήρθε πρώτος επιλαχών, ενώ σε εκείνες του 2004 απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέγεται από την Κ.Ε. γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών και το 1994 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το ίδιο έτος τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και ορίσθηκε υπεύθυνος του Εκτελεστικού Γραφείου για τους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Θεσμών ενώ το 1995 επανεκλέχθηκε μέλος του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Έχει επανειλημμένα συμμετάσχει στις Διαρκείς Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης –Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης της Βουλής και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Τον Νοέμβριο του 1989 ήταν μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών (1987-1988).

Υπήρξε πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας , μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και Βαλκανιονίκης (1960) ενώ υπηρέτησε τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. από τη θέση του προέδρου (1984 και 1987) πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, υπηρετώντας από τη θέση εκείνη το χώρο του αθλητισμού.

Εκτός από τις παραπάνω δραστηριότητές του εργάστηκε ως δικηγόρος και υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς τις μεγαλύτερες εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας, αλλά και μεμονωμένους συνδικαλιστές και εργάτες.

Εργογραφία

Παράλληλα έχει και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

  • Βλάχοι και Βάκχοι στη Θήβα
  • Από τον Διόνυσο Καδμείο στον Οιδίποδα - Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1995
  • Ο Ευριπίδης, η εποχή του και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Φοίνισσες - Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1996
  • Τροφώνιος, ο μεταρρυθμιστής αρχιτέκτονας, θεός της μαντικής - Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1997
  • Υπάρχει και η Βουθόη - Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2000
  • ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός - Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2005
  • Ιστορία επτά μύθων. "Κύκλια έπη", Ομηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος και Ηρόδοτος: οι βασικές πηγές του 1ου τόμου
  • Ιστορία επτά μύθων. Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριπίδης: οι βασικές πηγές του 2ου τόμου

Πηγές

perizitito.gr
Ο ΣΕΓΑΣ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License