Κατσιφής Αθανάσιος (1939-2011)

Ο Αθ. Αλ. Κατσιφής γεννήθηκε στα Οινόφυτα το 1939. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Σχηματάρι και τον Αυλώνα.

Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις, εργάστηκε σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες των Αθηνών, ενώ παράλληλα και μέχρι τα τελευταία χρόνια πριν φύγει απ΄την ζωή, αρθρογραφούσε και στον Τοπικό Τύπο με κείμενα που αποτελούσαν προσωπική του έρευνα για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού.

Η καριέρα του σαν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τελείωσε άξια, εξαντλώντας όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας, υπηρετώντας πιστά σε νευραλγικές θέσεις του Ναυτικού και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Επίσης δίδαξε και στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων.

Το 1969 γνώρισε και παντρεύτηκε την σύντροφο της ζωής του Βικτωρία Κιουσοπούλου.
Υπήρξε ενεργό μέλος της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής. Την περίοδο 1995-1998 συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Οινοφύτων με πλούσιο έργο, ενδιαφερόμενος ιδιαίτερα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αναδεικνύει, προωθεί και συμμετέχει στις λύσεις, (απορρίμματα στον Αυλώνα, Βυρσοδεψία) και άλλα τοπικά προβλήματα.

Με διαλέξεις του στο Σχηματάρι, Άγιο Θωμά και Αυλώνα, υπηρέτησε τις διαχρονικές αξίες για την άμβλυνση του τοπικισμού, την κοινωνική αναβάθμιση και την προκοπή του τόπου.

Πέθανε στην Αθήνα 16 Ιουλίου του 2011 αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο.

Πηγή

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License