Θεατρική παράσταση "ΜΥΛΩΝΑΔΕΣ" (5 & 6/6/15)

Η παράσταση «Μυλωνάδες», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Σπύρου Γουργιώτη, μεταφέρει τους θεατές σε ένα ταξίδι στον χρόνο· από την αρχή της ανθρωπότητας έως τη σημερινή συγκυρία της πολιτισμικής κρίσης.

Η παράσταση θα δοθεί 5 και 6 Ιουνίου 2015 στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5)

Οι πρωταγωνιστές ενσαρκώνουν άλλοτε συμβολικούς ρόλους και άλλοτε ρόλους καθημερινούς, διατηρώντας μια ομαλή υποκριτική ισορροπία που δημιουργεί οικειότητα στο θεατή.

Το σκηνικό εναλλάσσεται σε δυο πράξεις. Η πρώτη πράξη, μας μεταφέρει στο σπήλαιο των αρχέγονων ανθρώπων. Η σκηνή μοιάζει σαν μια χρηστική βιβλιοθήκη με τεράστιους τόμους βιβλίων να αντικαθιστούν τους βράχους, ώστε να εξυπηρετούν το ταξίδι των ανθρώπων προς τη νόηση.

Η εξέλιξη της ιστορίας, μας μεταφέρει στη πρώιμη μορφή της οργανωμένης κοινωνίας – με το μεγάλο χάρτινο τραπέζι να δεσπόζει στις συναντήσεις των ηρώων. Οι κατασκευές του σκηνικού αποτελούνται εξολοκλήρου από απλά υλικά, όπως ο πηλός και το ανακυκλώσιμο χαρτόνι, δημιουργώντας ισορροπία μεταξύ κειμένου και εικαστικού υλικού εισάγοντας τον θεατή σε έναν κόσμο πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Το έργο του Σπ. Γουργιώτη, αποτελεί μια πρωτότυπη θεατρική απόδοση της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού, ερμηνευμένο με κατανοητές και συμβολικές πράξεις μέσω της διαλεκτικής σχέσης των ηθοποιών επί σκηνής. Ο σκοπός του συγγραφέα να αποτυπώσει διαχρονικά τα προβλήματα και τις αρετές των ανθρώπων, επιβεβαιώνει τη λύση που δίνει ο πολιτισμός ως εργαλείο επικοινωνίας, κατανόησης και αλληλεγγύης των κοινωνιών και των λαών. Πρόκειται λοιπόν, για ένα όραμα, στο οποίο οι συγκρούσεις των ηρώων είναι πάντοτε προσπελάσιμες από την ύπαρξη της αμφίδρομης επικοινωνίας που δημιουργεί η νόηση.

Βάσω Μαργέλου, Πολιτιστική Διαχειρίστρια

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License