Φραγκούλη Ασπασία
fragkouli_aspasia.jpg

Η Ασπασία Φραγκούλη γεννήθηκε στη Λιβαδειά.

Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε Πτυχίο Ωδικής και Δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί και βραβείο στην τάξη της Μίσα Ικεούτσι-Κοντονεωργίου. Συνέχισε σπουδές στο κλασσικό τραγούδι κάνοντας ένα χρόνο studio όπερας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και δύο χρόνια master-class στο Ατενέουμ Ωδείο με τον βαρύτονο Κώστα Πασχάλη.

Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως Hernest Haefliger (Ζυρίχη Ελβετίας), Rudolf Knoll (με υποτροφία στη Sommerakademie Mozarteum του Σάλτσμπουργκ Αυστρίας, Ingebor Danz, Cabriella Ravazzi (Γένοβα Ιταλίας), Julia Hamary (Φλωρεντία Ιταλίας), Calina Pisarenko, Chena Dimitrova, Α. Κοντογεωργίου, Korneiia Heger. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων με το Γιώργο Χατζηνίκο.

Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή στην όπερα Turandot του C. Puccini που ανέβηκε στο Ηρώδειο το 1996 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Το Νοέμβριο του 2001 τραγούδηοε ως σολίστ με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Η. Rilling στο Μέγαρο Μουσικής.

Έδωσε προσωπικά ρεσιτάλ στο Βερολίνο (Weinachtskirche, Konzerthaus, Russischeshaus), στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης σπούδασε Παιδαγωγική, μετεκπαιδεύτηκε και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή οτο Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License