Δημοτική Χορωδία του Δήμου Λεβαδέων
chorodia-livadias.png

Η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Λεβαδέων ιδρύθηκε το 1968, με αρχικό πυρήνα φιλόμουσων συμπολιτών, ανδρών και γυναικών, με σκοπό τη διατήρηση της μουσικής παράδοσης και τη συμβολή της, στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου.

Στην διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, έδωσε με επιτυχία πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ. Διάφορες δοκιμασίες, ωστόσο, οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας της. Κατάφερε να επανιδρυθεί, με τις επίμονες προσπάθειες και την αγάπη των μελών της, καθώς και την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου.

Από τον Οκτώβριο του 2003 την διεύθυνση και τη διδασκαλία της, έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης μαέστρος κος TODOR KABAKCHIEV, βραβευμένος με πολλά χρυσά βραβεία, συμμετέχοντας σε ετήσια πολιτιστικά φεστιβάλ της Βουλγαρίας, Γερμανίας και Ισπανίας. Τον Μάιο του 2006 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της UNESCO.

Αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια , η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Λεβαδέων, έχει πραγματοποιήσει επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις στην Ιταλία τη Βουλγαρία το Salzburg και την Κύπρο.

Το Μάρτιο του 2007 έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία, στο Διεθνές Ευρωπαικό Φεστιβάλ TIMOTEI POPOVICI που διεξήχθει στην πόλη της Ρουμανίας Sibiu, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων, για τον εορτασμό της εκλογής της, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με το Λουξεμβούργο.

Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έδωσε συναυλία στην γενέτειρα πόλη της, με την κλασική ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, όπου σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μέσα στη μακρόχρονη πορεία της, έκανε πολλές προσπάθειες για να αλλάξει την μορφή με την οποία λειτουργούσε. Τον Απρίλιο του 2008 κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής της πόλης της Λιβαδειάς και να γίνει Ν.Π.Δ.Δ.

Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής, ξένων και Ελλήνων συνθετών, από την προκλασσική περίοδο μέχρι σήμερα.

Πηγές

Δημοτική Χορωδία του Δήμου Λεβαδέων

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License