Αγγέλου Χαράλαμπος
aggelou-charalampos.jpg

Ο Χαράλαμπος Αγγέλου γεννήθηκε στο Ακραίφνιο το 1936, και εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια.

Τελείωσε το Γυμνάσιο-Λύκειο και ακολούθως τη Σχολή Αξιωματικών Αναχαιτίσεως της Πολεμικής Αεροπορίας (τότε Ε.Β.Α. = Ελληνική Βασιλική Αεροπορία). Υπηρέτησε στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, στα ραντάρ της Πάρνηθας, του Πηλίου, καθώς και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, στο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (Α.Κ.Ε.).

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ελεγκτών Εναερίου Κυκλοφορίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σταδιοδρόμησε ως ανώτερος υπάλληλος στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με την ειδικότητα του Ελεγκτού Εναερίου Κυκλοφορίας. Υπηρέτησε στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο FIR Ελλάδος ΚΕΠ/ΑΘ (Κέντρο Ελέγχου περιοχής Αθηνών).

Αργότερα μετακινήθηκε στο Κρατικό Αερολιμένα Θεσ/νίκης. Μετά από πολυετή υπηρεσία συνταξιοδοτήθηκε με τον ανώτερο υπαλληλικό βαθμό, εξαντλώντας την υπαλληλική του ιεραρχία.

Χρημάτισε μέλος πολλών Συλλόγων και Επιτροπών και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου. Παραμένει λάτρης του τόπου του και έχει συνδράμει πολλούς κυρίως νέους συντοπίτες του, μέχρις αυταπαρνήσεως, γεγονός το οποίο έχει εκτιμηθεί δέοντος.

Οι δραστηριότητες του σε θέματα εξωραϊσμού και πολιτισμικής παρουσίας του χωριού είναι πολλές. Επιπλέον, τώρα (Απρίλιος 2006), είναι ήδη έτοιμος (αν βρει ανάλογη συμπαράσταση και αρωγή) για την άμεση δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου Ακραιφνίου, μετά από μια μεγάλη και αξιόλογη συγκέντρωση συλλεκτικού υλικού, αντικειμένων και ποικίλων στοιχείων κατάλληλων για το σκοπό αυτό.

Σήμερα μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με την Πέλα Μπαρουτσόγλου, και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία. Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις με προσωπικότητες του λογοτεχνικού και πνευματικού χώρου και του πανεπιστημίου, καθώς και με προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου γενικότερα και μετέχει πολλών δραστηριοτήτων.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License